4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 19:53
No menu items!

Un atentat terorist în Londra este doar o chestiune de timp

spot_img

Șeful poliţiei metropolitane a Londrei, Sir Bernard Hogan-Howe, a avertizat că un atentat terorist în Marea Britanie este iminent și doar o chestiune de timp.

Oficialul londonez a precizat că, deşi Marea Britanie este bine pregătită, atentate similare cu cele din Franţa şi Germania rămân foarte probabile, relatează cotidianul The Guardian pe pagina electronică.

Oficialul a explicat că înţelege faptul că există un sentiment tot mai profund de teamă că Marea Britanie va fi următoarea victimă a teroriştilor. „Simt şi înţeleg această frică şi, fiind ofiţerul de poliţie responsabil de a preveni un astfel de atac, ştiu că ar fi de dorit să vă pot linişti. Mă tem că nu pot, nu în totalitate”.

Potrivit lui Hogan-Howe, „nivelul de ameninţare teroristă a rămas sever timp de doi ani şi este tot acolo”.

Aceasta înseamnă că un atac este foarte probabil. Se poate chiar spune că este un caz de când, şi nu de dacă

Sir Bernard Hogan-Howe

Șeful poliției londoneze a subliniat că Marea Britanie are o serie de avantaje comparativ cu alte state europene, între care un regim strict al armelor de foc, dar şi toleranţa şi modul de viaţă al britanicilor. „Abordarea noastră faţă de musulmani nu este influenţată de faptul că aceste atacuri se pretinde că ar fi fost comise în numele islamului. Noi nu stigmatizăm milioanele de musulmani britanici ale căror valori şi credinţe resping complet discursul de ură al teroriştilor”, a mai spus oficialul.

Emanuel Stan