12.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 12:24

Un aparat Tupolev 154, cu 92 de ruși la bord, s-a prăbușit în Marea Neagră. Nu există supraviețuitori

spot_img

Un avion militar rus care transporta 92 de persoane, inclusiv membrii Corului Armatei Roșii, s-a prăbușit duminică dimineață în Marea Neagră, în apropiere de Soci, la scurt timp după decolare, a anunțat Ministerul Apărării de la Moscova. Destinația avionului era Siria, unde Rusia derulează o amplă operațiune militară, pentru apărarea poziției regimului Bashar Al-Assad.

Ministerul Apărării a anunțat că nu sunt indicii privind existența unor supraviețuitori în urma accidentului aviatic. Sunt luate în calcul eroarea umană și o problemă tehnică.

Aparatul este un Tupolev 154, avion proiectat în anii ’70.

Avionul transporta 92 de persoane, dintre care peste 60 de membri ai corurilor Armatei Roșii și directorul lor, care urmau să petreacă Anul Nou împreună cu trupele din Siria, nouă jurnaliști și opt membri ai echipajului.

Lista cu pasageri publicată de către minister include 64 de membri ai Ansamblului Alexandrov, cunoscut pentru turneele sale în străinătate sub denumirea de corurile Armatei Roșii, opt militari, inclusiv directorul Ansamblului, Valeri Hahilov, opt membri ai echipajului, nouă jurnaliști, doi înalți funcționari civili și responsabila unei organizații caritabile, foarte cunoscută în Rusia, Elizaveta Glinka.

Avionul a decolat la ora locală 5,25 din Adler, la sud de Soci, de la Marea Neagră, unde a oprit pentru realimentarea necesară pentru zborul între Moscova și baza aeriană rusă Hmeimim, în apropiere de Lattaqia, în nord-vestul Siriei.

T.S.