32.1 C
București
vineri, 30 iulie 2021 - 15:33

Un angajat UNICEF a fost răpit în Yemen

spot_img

Un angajat UNICEF a fost răpit în Yemen

Un angajat al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) a fost răpit duminică de către persoane înarmate în nordul capitalei yemenite Sanaa, a anunţat o sursă diplomatică occidentală, relatează AFP.

Anterior, unul dintre agenţii de securitate ai ambasadoarei Germaniei în Yemen a fost ucis la capitala yemenită, încercând să împiedice o tentativă de asasinare.

Acest angajat al ONU, originar din Sierra Leone, a fost răpit de bărbaţi înarmaţi care au interceptat maşina sa la o intersecţie din nordul Sanaa, conform sursei occidentale. Răpitorii l-au ameninţat pe şoferul său yemenit, dar mai târziu acesta fost lăsat să plece.

Cetăţeni străini sunt răpiţi frecvent în Yemen, în special, de către triburi care folosesc ostatici pentru ca autorităţile să le îndeplinească cererile. În majoritatea cazurilor, ostaticii sunt eliberaţi.

Totuşi, unele răpiri sunt organizate de reţeaua teroristă Al-Qaida, doi diplomaţi răpiţi în Yemen, viceconsulul saudit la Aden (sud) şi un diplomat iranian, fiind în continuare ţinuţi ostatici de către această grupare.

C.A.