Un angajat disponibilizat al Mechel s-a sinucis

Un angajat disponibilizat de la Mechel s-a sinucis

Un angajat disponibilizat de la Mechel s-a sinucis

Un fost angajat al combinatului Mechel Câmpia Turzii s-a sinucis. Foştii colegi ai bărbatului spun că acesta fusese disponibilizat cu o lună în urmă şi că a recurs la acest gest din cauza disperării, pentru că nu mai avea bani să-şi achite ratele la bănci.

Bărbatul urma să împlinească miercuri 58 de ani. Acesta a fost găsit spânzurat marţi seară, în locuinţa sa.”Colegul nostru a fost găsit mort aseară, s-a sinucis. Stresul şi momentele grele l-au pus la pământ. Nu ştim dacă a avut şi alte probleme, dar cu siguranţă l-a doborât situaţia de aici”, a afirmat Ion Vuţă, unul dintre liderii sindicali de la Mechel Câmpia Turzii.

Un alt fost coleg al bărbatului a spus că acesta avea rate la bănci, pe care nu le mai putea achita în condiţiile în care fusese disponibilizat şi nu-şi primise salariile compensatorii. “A lucrat ca strungar la laminorul 3 de la Mechel Câmpia Turzii. A fost un muncitor nemaipomenit. Avea două fete şi şi-a pus capăt zilelor pentru că nu mai putea face faţă greutăţilor fionanciare. Zilele trecute a fost somat de bancă să-şi plătească ratele şi nu avea de unde”, a spus fostul coleg al bărbatului.

Peste 100 de angajaţi disponibilizaţi de la Mechel Câmpia Turzii protestează, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, în faţa combinatului, faţă de neacordarea salariilor compensatorii.

R.D.

NICIUN COMENTARIU