15 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 1:38

Un angajat al CFR şi un om de afaceri, trimişi în judecată pentru trafic de influenţă

spot_img

cale_ferata

Un angajat al CFR şi un om de afaceri clujean au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, pentru trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă, după ce ar fi primit bani şi bijuterii pentru a intermedia contracte de cumpărare de şină de cale ferată.

 Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Nicolae Florea, funcţionar la CNCF (Compania Naţională de Căi Ferate) CFR SA, pentru trafic de influenţă, şi a omului de afaceri Constantin Remis Stoiacoviciu, pentru complicitate la trafic de influenţă, precizează un comunicat de presă al DNA.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie-octombrie 2013, Nicolae Florea a pretins de la un denunţător suma de 10.000 de euro şi 2.400 de lei, din care a primit 2.400 de lei şi 5.000 de euro, precum şi un inel din aur cu o valoare de aproximativ 1.000 de lei.

În schimb, Florea ar fi trebuit să îşi exercite influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor directori de la CNCF CFR SA şi a ministrului secretar de stat de la ministerul Transporturilor, astfel încât aceştia să încheie un contract de vânzare a cantităţii de 1.500 tone de şină de cale ferată cu o firmă aparţinând soţiei denunţătorului.

“În baza unei înţelegeri prealabile, Constantin Remus Stoiacoviciu i-a acordat ajutor în săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă inculpatului Nicolae Florea. În acest sens, i l-a prezentat pe cumpărătorul de influenţă (denunţător în cauză) pe care l-a convins cu privire la pretinsa influenţă a inculpatului Nicolae Florea asupra factorilor decidenţi din cadrul CNCF CFR SA şi cu privire la necesitatea plăţii sumelor de bani pretinse de traficantul de influenţă”, se arată în rechizitoriu.

Suma menţionată de 5.000 euro a fost primită de Florea în 3 octombrie 2013, când procurorii l-au prins în flagrant.

Tot în 3 octombrie, Tribunalul Cluj a admis propunerea formulată de procurori, dispunând arestarea preventivă a lui Nicolae Florea, pentru 29 de zile.

A.V.