11.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 3:48

Un alt episod al războiului din coaliție. Prefectul Capitalei atacă în instanță numirile făcute de primarul Nicușor Dan

spot_img

Prefectul Capitalei a anunțat că a început deja să atace în justiție toate numirile făcute de Nicușor Dan prin detașări, nu prin concurs, conform G4media.ro.

„Atacăm în contencios administrativ detașările pe posturi de directori făcute din rândul consilierilor. Primarul general a ales să nu facă numiri temporare până la finalizarea concursurilor, ci detașări din rândul consilierilor. Am avut o corespondență pe această temă, în care i-am explicat că nu sunt legale, dar a continuat”, a declarat prefectul Alin Stoica pentru sursa citată.

Prefectul Capitalei a explicat și în ce ar consta ilegalitatea – Codul Administrativ și o hotărâre de guvern prevăd că funcțiile de director pot fi ocupate prin concurs, examen sau numire temporară în funcție până la finalizarea concursului. 

Printre directorii numiți de Nicușor Dan prin detașare din rândul propriilor consilieri se numără Liliana Fedorca (PNL, la Direcția de Cultură) și Răzvan Aurelian Munteanu (fost consilier al primarilor Chiliman și Tudorache, detașat director al Administrației pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

Prefectul Capitalei a fost numit de USR, iar primarul Nicușor Dan a fost sprijinit PNL în campania electorală.