vineri, 27 noiembrie 2020 - 17:03

Un afacerist italian suspectat de fraude în Canada voia să cultive pepeni în România. Vezi cine l-a oprit

Pârtii deschise și zeci de mii de turiști așteptați la ski pe Vala Prahovei

Minivacanţa de 1 Decembrie şi sărbătoarea Sfântului Andrei, vor umple Valea Prahovei de turişti, care vor avea voie să meargă în drumeţii pe munte,...

Pelerinajul de Sfântul Andrei, interzis în continuare de judecătorii constănțeni

Judecătorii Tribunalului Constanţa au respins, vineri, ca fiind inadmisibilă, cererea Arhiepiscopiei Tomisului de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale pentru desfăşurarea, pe 30 noiembrie, a...

Constanța, dovada vie că restricțiile sunt de formă. În carantină, numărul infectărilor nu scade

Una dintre localitățile aglomerate în care s-a instituit carantina arată ca în orice altă zi normală, în care nu sunt impuse restricții suplimentare. Aceasta...

Iohannis, contrazis de Bruxelles. Numărul infectărilor nu va scădea până la sfârșitul anului

Garanțiile oferite cu un optimism debordant de președintele Klaus Iohannis în privința evoluției epidemiologice până la sfârștiul anului sunt contrazise de date oficiale ale...

Un afacerist italian, victimă a unei tâlhării în București, a recunoscut în fața judecătorilor Tribunalului București că nu a putut justifica în fața autorităților române proveniența banilor cu care voia să facă afaceri în România.

Devenit cunoscut în România în luna februarie a acestui an, după ce a fost tâlhărit de 100.000 de euro, omul de afaceri italian Antonio Bandiera este un personaj mai mult decât controversat, cu un trecut ca atare.

Potrivit propriilor declarații, Bandiera a venit prima oara în România în februarie 2011 cu intenția de a face afaceri. Aici, însă, Mihai Radu, zis și Iliuță Mondialul, pe care italianul l-a cunoscut în Canada, l-a tâlhărit de 100.000 de euro după ce i-a înscenat o tranzacție cu bijuterii.

Bandiera a făcut plângere la poliție, Parchetul Tribunalului București trimițându-i în judecată, în mai 2011, atât pe Mihai Radu cât și pe complicii săi.

Surse judiciare au explicat că sosirea în București a italianului Antonio Bandiera s-a făcut după ce numele său a apărut în mai multe afaceri de natură oneroasă.

Ziarul canadian National Post scria, în octombrie 2010, că Antonio Bandiera este unul din beneficiarii unui jaf de bijuterii făcut de mai mulți compatrioți italieni ai acestuia.

Totodată, pe pagina de internet a Poliției din Toronto, la categoria „Most Wanted”, printre capii de listă de acolo figurează același Antonio Bandiera.

Data nașterii de pe pagina poliției canadiene este aceeași cu cea înscrisă în actele de identitate pe care afaceristul italian le folosește în România, inclusiv când a dat declarație ca parte vătămată în dosarul de la Tribunalul București.

 

Citește aici declarația dată de Antonio Bandiera la Tribunalul București


 

Antonio Bandiera, așa cum arată pe lista celor mai căutați infractori în Toronto

 

Terenuri la Snagov

În România, Antonio Bandiera a înțeles destul de repede potențialul imobiliar al comunei Snagov, loc unde a achiziționat mai multe terenuri. Printre cei care i-au vândut terenuri afaceristului italian se află fostul viceprimar al comunei, Vasile Dumitru.

„Îl cunosc pe Dumitru Vasile, e viceprimarul de la Snagov. Îl cunosc pe Vulpoi Lucrețiu, care este un prieten, aceștia fiind oamenii de la care am cumpărat terenurile.

Suspiciuni de spălare de bani în afaceri cu pepeni

Extrem de interesantă devine declarația dată de Antonio Bandiera la Tribunalul București atunci când omul de afaceri vorbește despre afacerile care urma să le dezvolte în România și de ce nu a mai putut face acest lucru.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, numele lui Bandiera apare în trei societăți comerciale, toate radiate la un timp destul de scurt după înființare. Este vorba de Eurouniversal Maria A SRL, Lion Heart Sicillia SRL, cu sediul în Medgidia și Eurouniversal Luisa SRL.

În firma din Medgidia, Bandiera era unic asociat, societatea având ca obiect de activitate „comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet”.

În Eurouniversal Luisa, care avea sediul social în județul Ilfov, Antonio Bandiera era tot unic acționar, în timp ce obiectul de activitate al firmei era „cultivarea legumelor și a pepenilor, a rădăcinoaselor și tuberculilor”. Același obiect îl avea și firma Eurouniversal Maria, unde Antonio Bandiera a fost partener cu Beatrice Budulan.

Omul de afaceri italian a susținut în fața judecătorilor români că a fost întrebat de „Guvernul român” despre proveniența banilor. Am deschis o companie în România, EUROUNIVERAL MARIA, cu un capital social de 200 de mii de euro, în aceeași zi, a fost închisă, deoarece Guvernul român a vrut să știe de unde are banii și a pus foarte multe condiții, astfel că am primit banii înapoi, am schimbat capitalul social în opt mii de euro. Am depus suma de 200 de mii de euro, drept capital social, la Banca Transilvania și după 2-3 ore, am fost sunat de la Bancă și mi s-a spus că nu poate să țină banii și că au nevoie de altă documentație. Astfel, am schimbat capitalul social, al companiei, prin intermediul unui avocat, la opt mii de euro. Budulan Beatrice este partenera de afaceri din firma aceasta, însă firma am închis-o la aproximativ o lună. Am o afacere destul de mare cu bijuterii în Canada”, a declarat Antonio Bandiera în fața judecătorilor de la Tribunalului București.

Surse judiciare au declarat pentru Sursa Zilei că italianul a mințit cel puțin într-una din situațiile amintite în declarație: „În primul rând Guvernul nu are atribuții de a lua oamenii de afaceri la întrebări în legătură cu proveniența banilor. Situația relatată de Bandiera ne poate indica că ne aflăm în situația în care el a intrat în atenția unor structuri speciale și, luat la întrebări, nu a putut justifica banii. Asta arată că putem vorbi de bani negri pe care Bandiera încerca să-i introducă în afaceri aparent curate. Totuși, dacă au existat aceste verificări nu se explică de ce el a primit banii înapoi”, au declarat sursele citate.
Deși este Most Wanted în Canada, italianul și-a făcut și cont de Facebook, precizând că trăiește în România. Autoritățile canadiene ar putea să țină cont de asta și să ceară Bucureștiului extrădarea acestuia.

Eduard Elison

Fostul șef al DGIPI anunță că dosarul său a rămas fără obiect

Fostul șef al DGIPI, Gelu Oltean, explică, pe blogul personal, că dosarul în care a fost arestat nu mai are obiectul infracțiunii de care...

Cea mai nouă recomandare OMS, în pandemie: Minimum 150 de minute de sport pe săptămână

Toţi adulţii ar trebui să facă minimum 150 de minute de activitate fizică intensă pe săptămână, pentru bunăstarea şi sănătatea mintală în timpul pandemiei...

Gabriela Szabo, plimbare de 10 km după ce a stat în carantină, diagnosticată cu Covid-19

În pandemie, sportul nu e promovat la fel de mult ca purtatul măştii sau statul în casă, în ciuda multor studii care demonstrează că...

Disputa dintre Patriarhie și Guvern continuă pe tema pelerinajului de Sfântul Andrei

Patriarhia Română înaintează o cerere oficială către Guvern și solicită ca la Pelerinajul de Sfântul Andrei să aibă acces toți credincioșii din România, cu...

Turcia: Încă 337 de sentințe pe viață pentru puciul din 2016. Peste 4.500 de condamnați până acum

Un tribunal turc a condamnat joi 337 de persoane, printre care ofiţeri şi piloţi, la închisoare pe viaţă, la finalul principalului proces asupra tentativei...