30 C
București
marți, 27 iulie 2021 - 12:13

Ultimul omagiu îi poate fi adus lui Sergiu Nicolaescu la Cercul Militar Naţional

spot_img

Ultimul omagiu îi poate fi adus lui Sergiu Nicolaescu la Cercul Militar Naţional

Trupul neînsufleţit al regizorului Sergiu Nicolaescu este depus, de la ora 12.00, la Cercul Militar Naţional din Bucureşti, unde prietenii, colaboratorii şi toţi cei interesaţi pot să îşi ia rămas bun, urmând să fie incinerat, conform propriei dorinţe exprese, respectate de soţie.

Familia lui Sergiu Nicolaescu “solicită decenţă şi discreţie tuturor celor care doresc să se încline pentru ultima dată în faţa Maestrului”.

Dana Nicolaescu, soţia regizorului Sergiu Nicolaescu precizează că incinerarea a fost “dorinţa expresă” a soţului său pe care i-a respectat-o şi solicită presei să trateze “cu decenţa şi respectul cuvenit tragicul eveniment cauzat prin dispariţia soţului ei”.

Reprezentaţi ai municipalităţii au precizat că trupul neînsufleţit al regizorului Sergiu Nicolaescu va fi incinerat sâmbătă, la ora 12.00, la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti, însă familia regizorului poate solicita schimbarea orei.

Regizorul Sergiu Nicolaescu nu va beneficia de slujba de înmormântare întrucât va fi incinerat, soţia sa respectând dorinţa expresă a acestuia, deşi Arhiepiscopia Bucureştilor a făcut apel la familie să-l înmormânteze.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a menţinut în vigoare, în şedinţa din 5 iulie 2012, hotărârea din 15 iunie 1928, reconfirmată la 20 februarie 1933, cu privire la practica necreştină a incinerării morţilor.

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat la vârsta de 82 de ani, a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie impresionantă de peste 60 de filme în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în acelaşi timp, haina de regizor, scenarist şi actor, cu o abilitate neobişnuită.

O.D.