-1.2 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 3:33
No menu items!

Ultimul eurobarometru arată situația partidelor din România înaintea alegerilor din 25 mai

spot_img

PSD a scăzut, dar obține mai multe mandate, PNL își păstrează poziția, iar PDL s-a distanțat decisiv de PMP

Parlament_European_SZ

Ultimul eurobarometru de opinie publicat, marți, de PollWatch, pe baza sondajelor efectuate, săptămâna trecută, de Inscop şi CSOP, arată că doar Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC, notată ca Uniunea Social Democrată, şi UDMR ar păstra acelaşi număr de mandate în Parlamentul European.

Deși USD a scăzut față de începutul campaniei cu două procente, obține cu două mandate în plus. Primul eurobarometru indica că USD ar obține 41,5%. Ultimul arată o scădere la 39,4%. Dacă inițial ar fi obținut 13 mandate, în prezent ar primi 15. Este efectul redistribuirii mandatelor de la partidele care nu vor obține un mandat, ceea ce înseamnă că USD va lua mai mult la redistribuire, de la independenți și partidele care nu fac pragul electoral.

PNL își menține poziția, respectiv de 15% și ar obține șase mandate.

Față de începutul campaniei, PDL se distanțează decisiv de PMP. La început, PDL ar fi obținut 10,6%, iar PMP- 9,03%, ceea ce înseamnă că democrat-liberalii ar fi obținut patru mandate și Mișcarea Populară trei mandate. Ultimul sondaj european arată că PDL ar obține 13,7%, ceea ce-i dă cinci mandate și PMP 9,6%, adică trei mandate.Sondaj Pollwatch-20_05_2014

Valeriu Motoc