14.6 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 16:58

Ultimul contract al lui Aurel Radu, încheiat cu o firmă dintr-o rețea de spălare de bani

spot_img

Metrorex va plăti 100.000 de euro pentru publicitatea Magistralei 5 de metrou

Metrou_Astaldi_SZ

Cu două săptămâni înainte de a-și da demisia, fostul director al Metrorex, Aurel Radu, a parafat un contract cu o firmă implicată într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, instrumentat de DIICOT Suceava.

Metrorex a semnat, pe 10 martie, un contract privind „servicii de informare și publicitate aferente proiectului major Linia de Metrou Magistrala 5: Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera) inclusiv Valea Ialomiței”. Valoarea contractului este de 500.000 lei, inclusiv TVA (112.000 euro).

Firma care va presta serviciile de publicitate este Promo Media SRL și aparține lui Daniel Mariniuc, un afacerist care este învinuit într-un dosar al DIICOT privind o fraudă și spălare de bani de zeci de milioane de euro. Firma are și bunuri și conturi indisponibilizate.

Săptămâna trecută, fostul directorul general al Metrorex, Aurel Radu, se lăuda că, anul viitor, bucureștenii vor circula cu metroul pe ruta Eroilor – Râul Doamnei. Mai mult, linia de metrou Eroilor-Pantelimon, aflată la stadiul de proiect tehnic, se finalizează în 2020.

Andi Topală