19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 6:57
No menu items!

Ultimatumul lui Obama pentru Putin, cu privire la Siria

spot_img

Președintele Statelor Unite Barack Obama îi va cere președintelui rus Vladimir Putin, la bilaterala care va avea loc lunea viitoare, să explice modul în care prezența militară a țării sale în Siria va contribui la înfrângerea Statului Islamic.

Conform Reuters, care citează oficiali de la Casa Albă, cei doi lideri mondiali vor avea o întâlnire la începutul săptămânii viitoare, în timpul sesiunii de trei zile a Adunării Generale a ONU la New York.

Unul dintre directorii pe securitate națională, specialist în Rusia și Asia Centrală a declarat că este timpul ca Rusia să spună exact modul în care vrea să contribuie la “ceva ce este deja o colaiție multinațională”. Argumentul lui Putin, că Rusia va contracara astfel Statul Islamic, nu este credibil pentru Casa Albă.

De asemenea, oficialii au spus că Obama îi va cere insistent lui Putin să respecte angajamentele luate de Rusia în februarie pentru a-și retrage prezența militară din Ucraina până la sfârșitul anului.

Președintele rus Vladimir Putin se va întâlni luni la New York cu omologul său american Barack Obama, cu ocazia participării sale la Adunarea Generală a ONU, a anunțat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

S.M.