29.5 C
București
duminică, 1 august 2021 - 14:03

Ultimatumul a avut efect. Tăriceanu trimite DNA actele cerute în dosarul Șova

spot_img

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că Biroul permanent va solicita secretarului general al instituției să trimită scris DNA toate înscrisurile cerute de procurori

Tariceanu_Senat_SZ-500x333

Președintele Senatului susține că cel târziu miercuri, 22 aprilie, procurorii vor primi toate înscrisurile întocmite ca urmare a cererilor DNA de încuviințare a urmăririi penale, reținerii sau arestării preventive a senatorilor în funcție în perioada 2014-2015 și pe cele referitoare la cazul Dan Șova.

De săptămâna trecută, de când am primit acea solicitare, noi am hotărât să sesizăm Comisia juridică, care să întocmească toată lista de documente, toate materiale solicitate. Am făcut și o scrisoare de răspuns ministrului Justiției în care am spus că Senatul este de acord pe fond să dea aceste documente. Sunt toate documente publice, deci ele se găsesc pe site-ul Senatului, dar astăzi Biroul permanent a hotărât în unanimitate să ceară secretarului general al Senatului să trimită până pe data de 22 aprilie toate aceste documente solicitate și să poarte în continuare toată corespondența instituțională cu Parchetul și să informeze Biroul permanent în legătură cu solicitările eventuale care vor mai fi de acest gen.

Călin Popescu Tăriceanu, președinte Senat

Tăriceanu a explicat că Biroul Permanent al Senatului a luat decizia ca documentele să fie transmise prin Secretariatul General pentru că trebuie să separăm “lucrurile administrative” de “cele politice”, ca să nu se interpreteze.

Președintele Senatului a adăugat că documentele vor fi transmise direct către DNA, în format scris, deși toate înscrisurile cerute sunt și pe site-ul Senatului.

Dacă se dorește ca aceste documente să plece cu o ștampilă de însoțire, considerându-se că cele de pe site nu sunt suficiente, este o modalitate care mă duce cu gândul că nu toată lumea în ziua de azi a asimilat o serie de evoluții tehnologice care au apărut. Nu e nicio problemă, le furnizăm sub formă scrisă, pe hârtie.

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului

DNA a trimis azi un comunicat în care arată că refuzul de a trimite înscrisurile cerute se pedepsește conform articolelor de lege care incriminează  “obstrucționarea justiției”.