10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024 - 15:54
No menu items!

UPDATE. Ședința a fost AMÂNATĂ / Ultima ședință de Guvern a cabinetului Cîțu – 29 noiembrie zi liberă, paradă de 1 decembrie

spot_img

Ultima ședință de Guvern a cabinetului Florin Cîțu va avea loc chiar marți după-amiază. Pe ordinea de zi au fost trecute urgențele – HG pentru ca data de luni, 29 noiembrie, să fie zi liberă și HG pentru modificarea stării de alertă, pentru a se putea organiza parada și  festivitățile de 1 Decembrie.

UPDATE ORA 15.30

Biroul de presă al Guvernului a comunicat, cu puțin timp înainte de începerea ședinței de Guvern, că aceasta a fost amânată.

Ședința de Guvern anunțată pentru ora 15 a fost amânată pentru o dată ce va fi stabilită ulterior„. 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Ordinea de zi a ședinței de Guvern de marți, 23 noiembrie, după ședința pregătitoare de Guvern care a avut loc, ar fi următoarea:

Ministerul Muncii – HG privind stabilirea zilei de 29 noiembrie 2021 ca zi liberă
MAI – HG pentru completarea HG privind starea de alertă
Principalele prevederi:
1 – permiterea organizării ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României cu participarea, în zona oficială, a cel mult 400 de persoane în municipiul București, iar în municipiile reședință de județ cu cel mult 200 de persoane cu asigurarea unei suprafețe de minimum 1 metru între participanți, cu purtarea măștii de protecție şi cu respectarea normelor de protecție sanitară și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
2 – permiterea accesului tuturor persoanelor la ceremoniile oficiale dedicate Zilei Naționale a României cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între participanți, cu portul măștii de protecție și cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.
3.- permiterea organizării și desfășurării activităților specifice Zilei Naționale a României la sediul autorităților și instituțiilor publice centrale cu participarea a cel mult 300 de persoane, iar la sediul autorităților și instituțiilor publice locale cu participarea a cel mult 150 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană participantă și cu respectarea regulilor de acces și protecție sanitară stabilite de instituția organizatoare. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
4. – permiterea desfășurării competițiilor sportive pe teritoriul României, în spații închise sau deschise, în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARSCoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
5. – permiterea desfășurării în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, cu purtarea măștii de protecție, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
6. – permiterea organizării și desfășurării de cursuri de instruire, inclusiv cele de formare profesională care necesită activități practice, workshop-uri și conferințe, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea persoanelor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului în interior sau în exterior, dar nu mai mult de 150 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană participantă, purtarea măștii de protecție și respectarea normelor de sănătate publică. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Alte proiecte de pe Ordinea de zi sunt HG privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară pentru majorarea bugetului Ministerului Sănătății cu 430.000 lei, dar și de la MAE, MIPE, ministerul Energiei și cel al Muncii.

Marilena Nedelcu