20.7 C
București
joi, 28 septembrie 2023 - 23:16
No menu items!

Uleiuri potrivite tenului

spot_img

Uleiuri potrivite tenului

Tenul gras sau mixt cu zona T dă mare bătaie de cap, fiind dificil şi delicat – trebuie hidratat fără a fi îngrăşat, curăţat fără a fi uscat şi machiat fără a fi încărcat, pentru a scăpa de luciul dat de sebum. Calitatea tenului gras este că face riduri mai greu decât tenul uscat sau mixt. Uleiurile cosmetice, combinate cu uleiuri de bază sau uleiuri esenţiale, ajută tenul şi-l revigorează:

Uleiul de argan este cel mai eficient în lupta anti-îmbătrânire, pentru că are mai mulţi antioxidanţi decât oricare altul.

Uleiul de migdale este recomandat tuturor tipurilor de ten, inclusiv tenului gras şi celui sensibil, deşi are o cantitate foarte mare de acid oleic, ceea ce îl face gras. Conţinutul mare de vitamina E îi dă putere ridicată de reparare a urmelor lăsate de acnee şi alţi factori.

Untul de shea este cel mai hidratant, fiind un ingredient important în produsele cosmetice destinate hidratării. Conţine antioxidanţi, vitaminele A şi E, ceea ce conferă efect anti-îmbătrânire şi reparare. Conţinutul de acid oleic este foarte mare, motiv pentru care pentru se potriveşte în perioadele reci, când are nevoie de hidratare suplimentară. Untul de shea se topeşte la temperatura corpului, iar în combinaţie cu uleiul de jojoba se absoarbe mai uşor. Hidratarea este intensivă şi poate fi folosit fără grijă şi în zona ochilor.

Uleiul de jojoba se absoarbe uşor şi poate fi combinat cu unt de shea pentru tratamente cosmetice.

Comoară de antioxidanţi şi factori naturali de hidratare, geranium, ulei de muşcată, are proprietăţi anti-iritaţie şi anti-acnee.

C.N.