26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 17:06
No menu items!

Uleiul de ricin ne scapă de probleme!

spot_img

Uleiul de ricin ne scapă de probleme!

Lichid gălbui extras din seminţe, uleiul de ricin este antioxidant şi antiinflamator. Este folosit de secole în scopuri terapeutice, majoritatea beneficiilor sale provenind din concentraţia mare de acizi graşi nesaturaţi. Are gust puternic şi neplăcut, dar este folosit în compoziţia medicamentelor, a cosmeticelor, a săpunurilor, a uleiurilor de masaj şi a textilelor. Este un remediu eficient pentru afecţiuni interne şi externe:

  • Tratează constipaţia, datorită efectului laxativ. Câte o lingură dimineaţa pe stomacul gol, timp de două săptămâni, ne scapă de afecţiunile digestive.
  • Redă strălucirea şi robusteţea părului, stopându-i căderea şi stimulează creşterea genelor şi a sprâncenelor. Înainte de culcare, aplicăm ulei la rădăcina părului şi masăm bine pielea capului, iar a doua zi spălăm părul cu şampon şi clătim.
  • Întăreşte unghiile şi le stimulează creşterea, făcându-le strălucitoare. Timp de două luni, seara, aplicăm ulei pe unghii şi masăm până se absoarbe.
  • Calmează ochii iritaţi şi obosiţi, datorită vitaminei A din componenţă. Seara, înainte de culcare, se pune câte o picătură de ulei în fiecare ochi.
  • Combate ridurile şi tratează acneea, sebumul, petele maronii şi boli de piele ca psoriazis. Seara, înainte de culcare, după curăţarea tenului si tamponarea cu un prosop, se aplică ulei de ricin pe zonele afectate si se lasă să acţioneze până dimineaţă, când se spală.
  • Cicatrizează răni de arsuri, tăieturi, erupţii, negi şi eczeme, având capacitatea de a hidrata şi dezinfecta pielea. Aplicăm comprese cu ulei de ricin pe zona afectată, apoi o sticlă cu apă caldă deasupra şi ţinem timp de 15 minute zilnic, până la vindecare.
  • Masajul articulaţiilor  cu ulei de ricin estompează inflamaţia, durerea şi oboseala muşchilor. Uleiul de ricin stimulează activitatea sistemului limfatic responsabil cu eliminarea deşeurilor metabolice din organism si poate trata probleme neurologice ca Parkinson, scleroză multiplă şi paralizie cerebrală.

C.N.