9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 0:53
No menu items!

Uite cine vorbește. Scutaru (PNL): Duba, unitate de măsură a PSD

spot_img

scutaru

Liderul deputaților PNL, George Scutaru, s-a lansat în acest sfârșit de săptămână, într-un atac la adresa PSD, atac ce ar fi putut fi unul „cu țintă”, dacă nu un liberal, ci altcineva l-ar fi făcut. Tot ce a reușit el să obțină a fost, însă, un efect de boomerang, dublat de o retrăire a istoriei recente, când exact PNL a pus umărul din greu la victoria lui Traian Băsescu din 2004. Scutaru a declarat că duba a ajuns unitatea de măsură a guvernării PSD și a vorbit despre oamenii de vază ai fostului partid aliat cercetați de justiție, subliniind că doar liberalii vor putea pune capăt regimului corupt al social-democraților.

Astăzi, în România duba a ajuns unitatea de măsură a eficienţei guvernării Ponta, duduie economia, pe de-o parte, spune Victor Ponta, duduie şi dubele spre Parchetul General cu oameni de vază din PSD care confundă din ce în ce mai mult propriul buzunar cu bugetul României, ca pe vremea luiAdrian Năstase. Şi fiindcă vorbim de vremurile lui Adrian Năstase, vă rog să vă aduceţi aminte cât de mare, cât de tare se credea PSD în 2004 şi ce s-a întâmplat: au pierdut alegerile prezidenţiale. Liberalii sunt singurii care vor putea pune capăt abuzurilor acestui regim din ce în ce mai corupt al PSD, care seamănă tot mai mult cu regimul autoritar al lui Traian Băsescu.,,

George Scutaru
deputat PNL

O fi duba unitate de măsură la PSD însă, cu siguranță atunci, păstrând același sistem de valori, la PNL unitatea de măsură este tot duba, cu diferența că oamenii PSD deocamdată s-au dat jos din ea pe la casele lor în timp ce fruntași ai PNL au parcat direct la penitenciar! Sau, în cazurile fericite, au fost scăpați chiar de liberali, mână în mână cu PSD-ul cel mult hulit astăzi.

Președintele CJ Botoșani, Țuțuianu ,proaspăt condamnat la închisoare cu suspendare. Tudor Chiuariu, fost ministru, condamnat la închisoare cu suspendare. Gigi Becali – în pușcărie. Relu Fenechiu, ministru – în pușcărie. Dan Radu Rușanu – în arest. Daniel Chițoiu și Varujan Vosganian – ascunși sub imunitatea ministerială și apărați, cu sprijinul nemijlocit al PSD. Deputatul Virgil Pop – primul parlamentar din România dus la pușcărie direct din hotelul București. Deputatul Ilie Morega – în pușcărie.  Primarul de la Baia Mare, Cristian Anghel, condamnat.  Ministrul Corneliu Dobrițoiu, cercetat. Ministrul Ovidiu Silaghi, cercetat. Ministrul Cristian David, cercetat. Vlasov – prietenul de casa al Monei Pvniceru, arestat pentru o șpagă de un million de euro. Și nu este decât o listă restrânsă, pentru că în teritoriu sau la centru,  liberalii cu probleme în justiție sunt mai mulți.

Despre numele grele ale PNL, aflate deja în închisoare sau condamnate definitiv cu suspendare, George Scutaru nu a vorbit, amnezia fiind una dintre marile virtuți ale politicienilor. Nici PSD nu stă prea bine la capitolul încurcături cu justiția, însă, cel puțin deocamdată, în afară de Adrian Năstase, care se află în închisoare mai degrabă pentru satisfacerea orgoliului președintelui Traian Băsescu, nici un alt lider important de la centru nu își petrece zilele și nopțile după gratii. Că Nicușor Constantinescu a fost plimbat cu duba, este de notorietate ,  cum la fel este și telenovela baronului de Argeș, Constantin Nicolescu. Cercetat este și deputatul Cosma și, gurile rele spun că nici ministrul Liviu Dragnea nu se simte prea bine. Cu toate acestea, dacă s-ar face o comparație, mai degrabă la PNL se merge cu duba, la PSD doar cu trotineta.

Cât despre planurile de cucerire a puterii absolute în stat, PNL are mai întâi de făcut doi pași simpli: să treacă pragul celor 20 la sută la europarlamentare și să spună cu cine anume va face majoritatea să învingă regimul PSD și cel al lui Traian Băsescu. Pentru că, nu-i așa, de la 20 la 51 la sută e nevoie de aliați. Și cum PSD-ul „cel corupt” nu mai e pe placul liberalilor și nici Traian Băsescu nu se află, declarativ, printre preferați, atunci rămâne PDL-ul lui Vasile Blaga? De altfel, dacă ne uităm atenți la acțiunile din ultimul timp, PNL chiar încearcă să le facă pe plac democrat-liberalilor care i-au impus penitențe la ușa opoziției.

Nicoleta Vera