-2.4 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022 - 21:07
No menu items!

Oficial UE: România, Polonia și Marea Britanie, printre țările care nu au atins vârful epidemiei

spot_img

România, Polonia, Marea Britanie, Suedia și Bulgaria sunt cele cinci state europene care încă nu au atins vârful epidemiei de coronavirus, a declarat luni Andrea Ammon șefa agenției UE pentru controlul bolilor, citată de Hotnews. Oficialul l-a contrazis astfel pe premierul britanic Boris Johnson care anunța recent că țara sa a depășit acest punct critic și va prezenta un plan de relaxare a măsurilor restrictive.

Andrea Ammon, directorul Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, le-a spus luni europarlamentarilor că Bulgaria înregistrează încă o creștere a numărului de cazuri de infecții, în timp ce Marea Britanie, Polonia, România și Suedia nu au arătat ”schimbări substanțiale” în ultimele 14 zile.

Pentru toate celelalte state europene s-a observat o scădere a numărului noilor cazuri de îmbolnăviri, a mai spus oficialul, citat de Reuters. “Începând de sâmbătă, pare că primul val al epidemiei și-a depășit vârful, la nivelul Europei”, a precizat Ammon, într-o videoconferință cu europarlamentarii.

Numărul cazurilor de coronavirus a ajuns în România la 13.512, după raportarea luni a 349 de noi cazuri. Potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică, 5.269 de pacienți s-au vindecat.