11 C
București
miercuri, 3 martie 2021 - 14:07

Oficial UE: România, Polonia și Marea Britanie, printre țările care nu au atins vârful epidemiei

România, Polonia, Marea Britanie, Suedia și Bulgaria sunt cele cinci state europene care încă nu au atins vârful epidemiei de coronavirus, a declarat luni Andrea Ammon șefa agenției UE pentru controlul bolilor, citată de Hotnews. Oficialul l-a contrazis astfel pe premierul britanic Boris Johnson care anunța recent că țara sa a depășit acest punct critic și va prezenta un plan de relaxare a măsurilor restrictive.

Andrea Ammon, directorul Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, le-a spus luni europarlamentarilor că Bulgaria înregistrează încă o creștere a numărului de cazuri de infecții, în timp ce Marea Britanie, Polonia, România și Suedia nu au arătat ”schimbări substanțiale” în ultimele 14 zile.

Pentru toate celelalte state europene s-a observat o scădere a numărului noilor cazuri de îmbolnăviri, a mai spus oficialul, citat de Reuters. “Începând de sâmbătă, pare că primul val al epidemiei și-a depășit vârful, la nivelul Europei”, a precizat Ammon, într-o videoconferință cu europarlamentarii.

Numărul cazurilor de coronavirus a ajuns în România la 13.512, după raportarea luni a 349 de noi cazuri. Potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică, 5.269 de pacienți s-au vindecat.