12 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 6:44

UE obligă Facebook şi Google să respecte reglementările comunitare privind datele personale

spot_img

Companiile Google și Facebook sunt primele vizate de UE cu privire la respectarea reglementărilor comunitare privind datele personale

facebook

Statele europene au stabilit, vineri, că firmele online care au sediile în afara Uniunii Europene (UE) trebuie să se conformeze reglementărilor comunitare ce privesc protecția datelor personale. Printre companiile vizate de implementarea măsurilor se regăsesc și Google şi Facebook, potrivit Reuters.

Acordul statelor UE privind obligarea unor companii precum Google şi Facebook să se conformeze reglementărilor europene este primul pas al unei reforme ample de înăsprire a măsurilor privind respectarea drepturilor la viaţă privată.

Toate companiile care operează pe teritoriul european trebuie să aplice reglementările comunitare“, a avertizat comisarul UE pentru Justiţie, Viviane Reding, după o reuniune desfăşurată în Luxemburg. Poziţia adoptată de reprezentanţii statelor europene este susţinută de Curtea de Justiţie a UE.

Comisia Europeană şi Germania au criticat în termeni duri modul în care autorităţile americane accesează date private, după dezvăluirile făcute de Edward Snowden, fost consultant al Agenţiei americane pentru Securitatea Naţională.

 D.M.