19.5 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 3:42
No menu items!

UE, nou ajutor militar pentru Ucraina, de 500 de milioane de euro

spot_img

Șeful UE pentru politică externă, Josep Borrell, a declarat, vineri, că blocul va oferi Ucrainei un alt sprijin militar în valoare de 500 de milioane de euro și că este încrezător că se va ajunge la un acord în zilele următoare pentru a conveni asupra unui embargo asupra petrolului rusesc.

Adresându-se reporterilor, în cadrul reuniunii miniștrilor de externe G7 din nordul Germaniei, Borrell a spus că sprijinul militar va fi pentru arme grele, precum tancuri și artilerie și va duce ajutorul total blocului la aproximativ 2 miliarde de euro.

„Un nou impuls pentru sprijinul militar. Va fi mai multă presiune asupra Rusiei cu sancțiuni economice și continuarea izolării internaționale a Rusiei și contracararea dezinformării”, a precizat el.

Borrell a spus că este, de asemenea, optimist că un embargo al Uniunii Europene asupra petrolului rus ar putea fi, de asemenea, convenit în zilele următoare.

„Sunt sigur că vom avea un acord. Avem nevoie de el și îl vom avea. Trebuie să scăpăm de dependența de petrol din Rusia”, a subliniat el, scrie Reuters.

                                                                                                                    Adina Silav