17.8 C
București
joi, 26 mai 2022 - 5:25
No menu items!

UE le cere miniștrilor sănătății să se pregătească pentru administrarea celei de-a patra doze de vaccin anti-Covid

spot_img

Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, le-a transmis, vineri, miniștrilor sănătății din Uniunea Europeană să se pregătească pentru administrarea unei a patra doze a vaccinului anti-COVID, în cazul în care datele vor arăta că el este necesar, relatează Reuters.

În urmă cu doar câteva zile, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și-a exprimat îndoielile în ceea ce privește administrarea unei a patra doze pentru întreaga populație, afirmând însă că aceasta ar putea fi utilă pentru persoanele imunocompromise.

Cu toate acestea, este nevoie de mai multe date pentru a se ajunge la o concluzie finală, a precizat EMA.

„Dacă vedem date care sunt concludente cu privire la necesitatea unei a patra doze, trebuie să fim pregătiți să acționăm”, le-a spus Stella Kyriakides miniștrilor sănătății din statele membre ale UE în timpul unei videoconferințe ce a avut loc vineri.

Videoconferința a fost convocată de guvernul francez, care deține președinția rotativă a UE, pentru a discuta despre necesitatea unei a patra doze a vaccinului anti-Covid și despre vaccinurile adaptate pentru diferitele variante ale coronavirusului.