30 C
București
marți, 27 iulie 2021 - 11:33

UE donează banii primiți pentru Nobel copiilor din Siria, Congo, Columbia și Singapore

spot_img

UE donează banii primiți pentru Nobel copiilor din Siria, Congo, Columbia și Singapore

Banii primiți cu ocazia decernării premiului Nobel pentru pace vor fi folosiți pentru finanțarea a patru proiecte destinate copiilor din Siria, Congo, Columbia și Singapore, care au fost afectați de conflicte.

Donarea acestor bani către acești copii a fost posibilă ca urmare a unei decizii unanime luate de președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, de președintele Parlamentului European, Martin Schulz și de președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

Ajutorul va ajunge la peste 23.000 de copii afectați de conflicte din întreaga lume și va va fi reprezentat de oferirea de acces la educație de bază și de spații primitoare pentru copii.

Proiectele care urmează să fie sprijinite în cadrul inițiativei “Copiii păcii” sunt în responsabilitatea comisarului european pentru ajutor umanitar și reacție în situații de criză, Kristalina Georgieva și beneficiază de o finanțare în valoare de 2 milioane de euro (care va include fonduri suplimentare din partea UE).

La 10 decembrie, Uniunii Europene i-a fost decernat premiul Nobel pentru pace, ca recunoaștere a contribuției sale  la promovarea păcii și a reconcilierii, a democrației și a drepturilor omului în Europa.

Comisia Europeană a acceptat oficial, în numele Uniunii Europene, suma de bani corespunzătoare premiului și a completat cei 930.000 de euro pentru a se ajunge la suma de 2 milioane de euro.   C.I.