2.5 C
București
marți, 31 ianuarie 2023 - 15:36
No menu items!

UE constată că armistiţiul nu este aplicat în totalitate în Ucraina, menţinând sancţiunile antiruse

spot_img

Confruntările armate continuă în unele zone din estul Ucrainei, în principal în apropierea aeroportului din Doneţk, în pofida armistiţiului stabilit în 5 septembrie

ucraina-rusia-militari

Uniunea Europeană (UE) a avertizat, marţi, că acordul de pace încă nu este aplicat „corespunzător” în estul Ucrainei, luând decizia de a menţine sancţiunile economice împotriva Rusiei, potrivit AFP.

Deşi s-au înregistrat evoluţii încurajatoare în procesul politic şi în implementarea anumitor aspecte ale Memorandumului de la Minsk, trebuie aplicate corespunzător unele puncte esenţiale ale Acordului de pace„, anunţă Serviciul European pentru Acţiune Externă (SEAE).

Confruntările armate continuă în unele zone din estul Ucrainei, în principal în apropierea aeroportului din Doneţk, în pofida armistiţiului stabilit în 5 septembrie.

Statele membre UE au înăsprit sancţiunile împotriva Rusiei pe 12 septembrie, vizând în principal bănci şi companii active în industria militară şi în sectorul petrolier. În total, 119 oficiali ruşi şi ucraineni sunt vizaţi de sancţiuni.

Uniunea Europeană va continua angajamentul activ pentru găsirea unei soluţii politice la criza din estul Ucrainei. Vom urmări îndeaproape evoluţiile de pe teren şi modul în care este aplicat Memorandumul de la Minsk„, precizează SEAE.

D.M.