24 C
București
joi, 1 iunie 2023 - 17:42
No menu items!

UE a exclus Republica Moldova și Bosnia Herțegovina din zona verde. Condițiile de călătorie

spot_img

Republica Moldova și Bosnia și Herțegovina au fost eliminate din lista țărilor în care și din care cetățenii pot călători în UE fără restricții. Potrivit hotărârii, călătoriile vor fi posibile doar în cazul în care cetățenii sunt vaccinați.

”În urma unei revizuiri efectuate în temeiul recomandării privind eliminarea treptată a restricțiilor temporare asupra călătoriilor neesențiale către UE, Consiliul a actualizat lista țărilor, a regiunilor administrative speciale și a altor entități și autorități teritoriale în privința cărora restricțiile de călătorie ar trebui să fie eliminate.

În mod concret, Chile, Kuweitul și Rwanda au fost adăugate pe listă, iar Bosnia și Herțegovina și Republica Moldova au fost înlăturate de pe listă.

Călătoriile neesențiale către UE din țări sau entități care nu sunt enumerate în anexa I fac obiectul unei restricții temporare de călătorie.

Acest lucru nu aduce atingere posibilității statelor membre de a ridica restricția temporară asupra călătoriilor neesențiale către UE pentru călătorii vaccinați complet.

Astfel cum se prevede în recomandarea Consiliului, această listă va continua să fie revizuită o dată la două săptămâni și, dacă este cazul, va fi actualizată”, se arată în comunicat.

De menționat că situația COVID-19 din Republica Moldova se agravează pe zi ce trece. Astfel, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate în total 286.536 de persoane infectate cu COVID-19.