14.6 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 13:50

Udrea, susținută de unul dintre candidații la șefia PMP

spot_img

Pentru conducerea Partidului Mișcarea Populară au rămas în cursă patru doritori, după ce unul dintre aceștia s-a retras

Papahagi_Udrea_SZ

Congresul PMP a început, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, în cursa pentru şefia partidului rămânând înscrişi patru candidaţi, în condiţiile în care Adrian Rădulescu a anunţat că se retrage din cursă şi susţine candidatura Elenei Udrea.

Astfel, funcţia de preşedinte al PMP este vizată de Adrian Papahagi, Daniel Funeriu, Elena Udrea şi Gelu Vişan. Adrian Rădulescu a anunţat decizia de a se retrage din cursă printr-un comunicat de presă difuzat sâmbătă.

“Sunt om de echipă şi am suficientă experienţă politică încât să înţeleg ce drum trebuie să urmeze Mişcarea Populară pentru a deveni principalul partid de centru-dreapta din România. Avem nevoie de un lider autentic, care să adune oamenii în jurul lui, gata să muncească 24 de ore pe zi dacă este nevoie, care să se lupte cu adversarii politici şi să fie şi carismatic. De aceea cred că soluţia este Elena Udrea. M-am înscris primul în această competiţie, înainte ca ea să se înscrie, aşa că acum am decis să mă retrag şi să îi acord Elenei Udrea susţinerea mea”, a declarat Rădulescu.

Primul Congres al PMP a început, la puţin timp după ora 11.00, când, pe acordurile melodiei “Happy”, au urcat în scenă preşedintele interimar Eugen Tomac şi alţi reprezentanţi ai partidului.

Cei aproximativ 1.100 de delegaţi ai PMP urmează să aleagă preşedintele partidului, opt vicepreşedinţi, opt secretari executivi, un secretar general şi doi secretari generali adjuncţi.

Elena Udrea Şi Daniel Funeriu vor candida doar pentru funcţia de preşedinte al partidului, în timp ce ceilalţi competitori vor mai candida şi pentru alte funcţii. Astfel, Adrian Papahagi va candida şi pentru un post de vicepreşedinte pe strategii şi relaţii politice, iar Gelu Vişan pentru o funcţie de secretar general adjunct.

C.C.