20.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 21:37

Udrea, la Comisia SRI: Coldea mi-a spus că Laura Kovesi era utilă pentru alegerile din 2009

spot_img

Președintele Comisiei parlamentare de control a activității SRI, Claudiu Manda, a declarat, după audierea Elenei Udrea, că aceasta a povestit, în mare, cum a fost construit și cum funcționa sistemul, oferind și date concrete, inclusiv nume de persoane.

Potrivit lui Manda, Elena Udrea a spus că „existau întâlniri oficiale, după care, în cadru neoficial, se întâlneau mai multe persoane din SRI, din justiție și politicieni”. Potrivit fostului ministru, „se contura ideea, în 2010, că PSD era un partid foarte puternic și că trebuia sa nu mai ocupe un spațiu atât de important în spectrul politic”. Astfel au fost ordonate construirea de dosare față de lideri locali.

Manda a mai spus că Udrea l-ar fi întrebat la un moment dat pe Florian Coldea „de ce o susțineți pe doamna Kovesi atât de mult?”, iar fostul director operativ al SRI i-ar fi răspus că „era foarte utilă în perspectiva alegerilor din 2009”.

Pe de altă parte, Udrea le-a indicat parlamentarilor din Comisia SRI persoane din presă care aveau relații cu oameni din SRI. În acest sens a relatat cum a întrebat pe cineva din conducerea unui post de televiziune de ce adoptă politica editorială pe care o aveau și i s-ar fi spus că „este așa cum au primit sugestia, indicația de la o persoană din conducerea SRI de la vremea respectivă”.

Valeriu Motoc