22.6 C
București
joi, 30 mai 2024 - 21:48
No menu items!

Udrea, Boc şi Videanu, cu gura pe Victor Ponta

spot_img

Fostul premier Emil Boc susţine că actualul Guvern dă dovadă de incompetenţă, amatorism şi incapacitate în gestionarea bugetului. Udrea a cerut demisia actualului cabinet, iar Videanu l-a catalogat pe premier drept un furăcios dovedit cu acte.

Deranjat de ultimele declaraţii ale lui Ponta, potrivit cărora Guvernul Boc a golit bugetul statului, fostul premier a ţinut să precizeze că la plecarea din Executiv a lăsat o economie cu 2,5 la sută creştere economică şi o rezervă bugetară de cinci miliarde de euro, dar şi cea mai mică rată a inflaţiei din ultimii 20 de ani din România. „Câtă incompetenţă poate să fie la un Guvern când, după ce ai făcut o rectificare de buget şi ţi-ai asumat bugetul, să vii la câteva luni şi să spui că este de vină Guvernul din 2011 pentru bugetul tău din 2012? Este clar incompetenţă crasă, incapacitate managerială şi neştiinţă de carte cu privire la regulile unui buget”, a explicat Boc.

Pe aceeaşi idee, Elena Udrea a completat: „Este proba incapacităţii acestui Guvern şi a incapacităţii USL de a guverna, de a conduce România. După cinci luni de guvernare USL, aflăm astăzi că nu sunt în stare să-şi asigure cheltuielile până la sfârşitul anului deşi au avut rectificare bugetară la mijlocul anului şi puteau să-şi prioritizeze cheltuielile astfel încât să le ajungă banii până în decembrie, a spus Udrea, adăugând că cei din Guvernul USL trebuie să demisioneze dacă nu pot asigura salariile şi pensile.

Reacţiile cele mai dure au venit însă din partea lui Aderiean Videanu, el declarând că Victor Ponta este un furăcios dovedit cu acte, care invocă utilizarea de argumente securistice: „În condiţiile în care Ponta este un furăcios dovedit cu acte, mă refer la doctoratul lui, este halucinant să invoci utilizarea de argumente securistice în condiţiile în care tu ai fost dovedit ca făcând furt intelectual. Mai mult decât atât, este dovedit faptul că nu ai realizat niciun master la Napoli. În aceste condiţii, în loc să intre în pământ de ruşine, invocă proceduri securistice care i s-ar aplica”, a spus Videanu. (A.M)