14.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 4:56

UDMR se opune cooptării PP-DD la guvernare

spot_img

Kelemen Hunor a anunțat că UDMR se opune cooptării PP-DD la guvernare, deoarece acest lucru ar fi un dezastru”

Kelemen Hunor: Ponta, Antonescu și Blaga la congresul UDMR

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat, marți, că formațiunea politică se opune cooptării PP-DD la guvernare. El a precizat, după ședința de coaliție de guvernare, că acest lucru “ar fi un dezastru”, ca imagine, și a menționat că nu este de acord cu această formulă.

Din punctul meu de vedere, nu este oportună cooptarea PP-DD la guvernare, fiindcă din punct de vedere al imaginii ar fi un dezastru. Şi nici nu este nevoie“, a declarat Hunor.

Liderul UDMR a menționat că, la nivel local, fiecare face înţelegeri, dar “la nivel guvernamental, în coaliţie, a spus public că nu este de acord, pentru că ar fi o greşeală“.

Nu am discutat cooptarea PP-DD la guvernare, premierul a ieşit şi a spus că au fost nişte discuţii, dar nu ne-a cerut o discuţie mai profundă. Asa înseamnă că în acest moment nu este de actualitate, fiindcă, oricum, fără voturile coaliţiei, nu se poate trece prin Parlament.

Kelemen Hunor
președinte UDMR

 El a precizat că premierul Victor Ponta nu a solicitat votul UDMR şi nici acordul formațiunii politice, deoarce au fost nişte discuţii mai mult pentru autorităţile locale.

D.M.