3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 22:03
No menu items!

UDMR rămâne la guvernare (surse). UPDATE. Hunor: Încă nu s-a luat o decizie finală

spot_img

Decizia a fost luată în ciuda semnalelor contrare ale unor lideri locali ai formațiunii

Ponta_Hunor_SZ

UPDATE 14:50

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marți, la finalul ședinței grupurilor formațiunii din Camera Deputaților și Senat, că UDMR nu a luat o decizie finală în privința ieșirii sau rămânerii la guvernare. Decizia finală va fi luată de Consiliul Permanent.

Oficial, încă nu s-a luat o decizie finală. Încă se fac analize. Decizia finală se ia în Consiliul Permanent. Eu nu caut motive sau pretexte să ieșim de la guvernare. Sunt foarte multe voci in UDMR care susțin ieșirea de la guvernare, dar decizia finală este luată împreună

Kelemen Hunor
președintele UDMR


Conducerea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România a decis să rămână la guvernare. Decizia a fost luată, marți, de liderii formațiunii, informează Antena 3.

UDMR va rămâne la guvernare în actuala formulă, alături de PSD, UNPR și PC. Decizia a fost luată în ciuda semnalelor date din teritoriu de câțiva lideri locali ai UDMR care au spus că nu ar fi mai bine să treacă în opoziție.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că „subiectul următoarelor zile este în ce măsură Uniunea va continua împreună guvernarea cu PSD sau nu”. El a subliniat că, înainte de orice decizie trebuie analizate rezultatele alegerilor, „trebuie să înţelegem ce s-a întâmplat”. În opinia sa, este important faptul că alegerile s-au terminat cu o diferenţă semnificativă rezultată între cei doi competitori şi noul preşedinte poate să-şi exercite mandatul cu o legitimitate puternică. Preşedintele Uniunii a amintit că în voturi s-a exprimat pregnant şi identitatea regională, dar şi votul în semn de protest faţă de Victor Ponta.