17.6 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 13:25

UDMR: Maghiarii din Transilvania pot participa la referendumul organizat de Viktor Orban pe tema proiectului anti-LGBT

spot_img

Purtătorul de cuvânt al UDMR, care este și secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, Hegedűs Csilla, a oferit o declarație cotidianului Nepszava privind poziția UDMR față de referendumul din Ungaria pe tema proiectului anti LGBT. “UDMR, în mod natural, sprijină ca acei maghiari din Transilvania cu dublă cetățenie, să participe la referendum”.

Hegedűs a arătat că poziția formațiunii maghiare din Transilvania este neschimbată de ani de zile, și anume că fiecare cetățean să participe la fiecare alegeri, fie că sunt organizate în România sau Ungaria, să-și exercite dreptul de vot și să voteze potrivit propriei conștiințe.

Cotidianul Nepszava de la Budapesta publică, miercuri, un articol cu titlul ”România, îndemnată să urmeze drumul Ungariei”, în care relatează despre intenția Partidului Popular Maghiar din Transilvania – PPMT de a depune un pachet de proiecte de legi în Parlamentul României pe tema protecției copiilor împotriva persoanelor LGBTQ. Proiectele ar urma să fie depuse de deputatul Zakarias Zoltan, intrat în legislativ pe listele UDMR, scrie G4Media.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunțat un referendum național pe tema adoptării unui controversat proiect de lege care interzice diseminarea de conținuturi care promovează schimbările de sex sau homosexualitatea în unitățile de învățământ.

Proiectul FIDESZ stipulează ca tinerilor sub 18 ani să nu li se prezinte conținuturi pornografice sau orice alt tip de conținut care ar putea încuraja homosexualitatea sau schimbarea de sex.

C.D.