26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 17:04
No menu items!

UDMR are rețineri în privința lui Nicolae Ciucă: „Niciun militar nu a condus guverne”

spot_img

Președintele UDMR are rețineri în privința desemnării unui militar la conducerea unui guvern politic, deși este o situație excepțională. Kelemen Hunor susține că se va așeza la masa negocierilor cu PNL, în cazul în care Nicolae Ciucă va fi desemnat ca premier de către președintele Klaus Iohannis.

„Nicolae Ciucă este un militar excepțional, dar e o problemă din punct de vedere politic, pentru că niciun militar nu condus guverne”, și-a început Kelemen Hunor declarația, după consultările pe care UDMR le-a avut la Cotroceni.

UDMR a fost și rămâne în coaliția de guvernare, dar dacă Nicolae Ciucă va fi desemnat ca premier, este nevoie de o nouă analiză, a mai spus Hunor.

„Suntem deschiși la dialog. dacă va fi desemnat domnul Ciucă, ne vom așeza la masa negocierilor și vom vedea care sunt prioritățile, cum vrea să conducă guvernul. Nu avem o problemă cu domnul Ciucă, am lucrat 9 luni cu dumnealui în Guvern, ca ministru al Apărării, dar aici ar fi vorba de prim-ministru, în vremuri normale nu prea sunt guverne conduse de militari”, a mai explicat Kelemen Hunor.

Marilena Nedelcu