16.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 23:18

UDMR acuză parlamentarii de discriminare

spot_img

Un deputat PNL a fost salvat de la arestare, spre deosebire de un parlamentar UDMR

Parlament-plen 

Deputatul UDMR Marton Arpad a lansat acuzații dure în Parlament după ce a fost aprobată arestarea colegului său, Marko Attila, iar cea a deputatului PDL Cătălin Teodorescu a fost respinsă. Marton i-a acuzat pe deputaţi de discriminare şi de intervenţii pentru influenţarea votului în vederea obţinerii unui raport MCV favorabil.

În această aulă s-au întâmplat multe lucruri foarte grave. Contrar regulamentului cineva în loc să solicite preşedintelui Camerei Deputaţilor să garanteze secretul votului, s-a solicitat ca preşedintele Camerei să intervină ca să se voteze într-un fel sau altul cu motivarea MCV-ului, după care s-a dat votul, unii votând la vedere contrar regulamentului a spus Marton Arpad indignat de cele întâmplate.

După vot s-a constatat că parlamentarul care face parte din grupul mare luptător pentru MCV n-a primit acordul pentru a fi arestat preventiv, iar persoana de etnie maghiară care a mai fost condamantă de o autoritatea românească a primit votul să fie arestat preventiv

Marton Arpad
deputat UDMR

La rândul său, Mate Andras a spus că liderii UDMR au fost contactați „de anumite ambasade, ne vom întâlni și vom vedea ce vom face”.