10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 2:53

UDMR și Fidesz se vor susține reciproc la europarlamentare

spot_img

Viktor Orban și Kelemen Hunor au anunțat că formațiunile pe care le conduc se vor sprijini reciproc la alegerile europarlamentare

orban-kelemen

Premierul Ungariei, Viktor Orban, lider al Fidesz, a declarat că UDMR şi coaliţia guvernamentală din Ungaria se vor sprijini reciproc la alegerile europarlamentare din 25 mai.

Viktor Orban a declarat, joi, la Satu Mare, în cadrul unei declaraţii de presă comună cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, că Fidesz şi UDMR vor ca alegerile europarlamentare să fie câştigate de Partidul Popular European (PPE), ceea ce se poate realiza numai atunci când cele două partide vor avea un rezultat foarte bun la scrutinul de duminică. Astfel, Orban a făcut un apel la maghiarii din România și din Ungaria să se prezinte, duminică, la urne.

Am avut mai multe motive pentru care am discutat cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, cel mai evident şi cel mai important fiind scrutinul pentru europarlamentare, de duminică. La acest scrutin, UDMR şi cea mai mare coaliţie guvernamentală din Ungaria se vor ajuta, se vor sprijini reciproc. Noi, membrii familiei PPE în PE, dorim să câştigăm aceste alegeri şi acest lucru se poate realiza numai atunci când atât UDMR, cât şi Fidesz, fiecare în ţara lui, va avea un rezultat foarte bun la scrutin. Ca să avem acel rezultat bun, este nevoie ca alegătorii noştri să se prezinte la urne. Mesajul nostru comun cu domnul preşedinte Kelemen Hunor este ca maghiarii să se prezinte în număr cât mare la urne, duminică.

Viktor Orban
premierul Ungariei, lider al Fidesz

La rândul său, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat că ar dori ca maghiarii care vor fi prezenţi în viitorul PE şi în grupul PPE să lase o amprentă puternică asupra noilor schimbări ale UE, iar aceste schimbări să fie “dirijate, influenţate, de cei care fac parte din PPE”.

Ca aceste schimbări să fie influenţate de reprezentanţii noştri în PE, este important să fim prezenţi câţi mai mulţi la alegerile din 25 mai, mesajul nostru către alegători fiind să vină în număr cât mai mare la vot. Acest lucru este important şi pentru maghiarii care trăiesc în Ungaria şi pentru maghiarii din Slovacia, pentru că toţi facem parte din PPE şi o prezenţă ridicată la urne înseamnă şi un vot masiv pentru formaţiunile politice pe care noi le reprezentăm în PE.

Kelemen Hunor
președintele UDMR

D.M.