5.2 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 15:58
No menu items!

Ucraina: Zeci de jurnaliști, răniți în timpul protestelor antiguvernamentale

spot_img

Anti-government protest in Ukraine

Zeci de jurnaliști care relatau despre protestele din Ucraina au fost răniți intervenția în forță a poliției în vederea dispersării acțiunilor de protest desfășurate în weekend în această țară, potrivit unei organizații ce militează pentru drepturile presei, citată de agenția RIA Novosti.

Potrivit unei liste întocmite de Telekritika, 43 de reporteri, fotoreporteri și cameramani, au fost răniți,  majoritatea în timpul ciocnirilor de duminică din fața sediului administrației prezidențiale, printre aceștia aflându-se și jurnalistul ucrainean Denis Danko, recunoscut pe plan internațional.

„Fiecare polițist care a trecut pe lângă mine m-a lovit cu bastonul. Am fost lovit de 30 de ori în total. M-au lovit în cap, piept și mâini”, a precizat Danko pentru Kiev Post, un jurnal local de limbă engleză.

Totodată, fotoreporterul Reuters Gleb Garanich apare într-o fotografie cu capul spart și fața plină de sânge în timp ce încearcă să facă o fotografie. Reuters a anunțat într-un material de agenție că unul dintre cameramanii săi a fost „lovit peste brațe”, iar camera i-a fost distrusă.

Oficiali de la Kiev au anunțat duminică faptul că peste 300 de persoane au fost rănite și 162 de protestatari și agenți de poliție au avut nevoie de spitalizare, în urma manifestațiilor cu privire la refuzul președintelui Viktor Ianukovici de a semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană cu ocazia summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius.

C.A.