19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 1:45
No menu items!

Ucraina vrea un Comitet pentru controlul armamentului primit din Occident

spot_img

Şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak, îndeamnă Parlamentul ucrainean să înfiinţeze un Comitet însărcinat cu controlul armamentului primit de către Ucraina din Occident în lupta împotriva Rusiei, o iniţiativă care intervine după ce Uniunea Europeană (UE) şi-a exprimat îngrjorarea faţă de un trafic cu armament pe care l-a trimis Kievului destinat unor grupări infracţionale, relatează AFP.

”Parlamentul, ca putere legislativă, ar trebui să se implice în controlul ajutorului de la aliaţi în domeniul Apărării. Obiectivul nostru este să fim cât mai transparenţi posibil în timpul regimului legii marţiale”, a îndemnat joi, într-o postare pe Telegram, Andrii Iermak.

Şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene dă asigurări, însă, că armamentul furnizat de către Occident este ”înregistrat şi trimis pe front”.

Acest Comitet parlamentar ”se va ocupa de pregătirea şi examinarea problemelor legate de controlul folosirii armamentului primit de la partenerii noştri”, precizează Iermak.

”Transparenţa este cea mai bună reţetă împotriva manipulărilor şi dezinformării ruse”, subliniază el.

Uniunea Europeană a anunţat săptămâna aceasta înfiinţarea în Republica Moldova a unui Centru de luptă împotriva crimei organizate, mai ales împotriva contrabandei cu armament provenind din Ucraina vecină.

 

                                                                                                                Adina Silav