8.4 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 0:42

Ucraina: Protestatarii proiectează jurnale de ştiri, iar poliţia răspunde difuzând cântece sovietice

spot_img

proteste ucraina

Protestatarii ucraineni au încercat, duminică, să îşi explice cauza în faţa unităţilor antirevoltă care protejează clădirile oficiale, proiectând în plină stradă jurnale de ştiri televizate,însă poliţiştii au răspuns difuzând la un volum mai mare cântece militare sovietice, informează AFP.

Opozanţii au instalat un cearşaf alb de mari dimensiuni pe doi stâlpi în faţa barierelor ridicate de poliţişti în faţa clădirilor Guvernului, pentru a transmite 24 de ore din 24, cu ajutorul unui proiector, jurnalele televizate ale posturilor de televiziune care le dau cuvântul. Poliţiştii, care dispun de o sonorizare mai puternică, au ripostat rapid difuzând vechi şlagăre sovietice şi cântece militare.

“Avem un sunet bun, dar cel al Berkut (unităţile antirevoltă) este mai puternic”, a explicat pentru AFP un manifestant mascat, care s-a prezentat ca Vadim, apreciind că, dacă doar câţiva poliţişti îşi schimbă percepţia în privinţa manifestaţilor, tot va fi o victorie.

Nu de aceeași părere este opozantul Igor, care spune că poliţiştii sunt impenetrabili la acţiunea lor. “Nu se interesează de ştiri, ei au alte opinii, ei sunt convinşi că noi suntem răi, inamici”, a declarat el.

Poliţiştii, contactaţi de AFP, au refuzat orice declaraţie.

Proteste violente au loc în Ucraina din noiembrie 2013, lansate de opoziție ca răspuns la decizia guvernului de a suspenda pregătirea unui acord de asociere cu UE.

C.A.