18.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 17:46

Ucraina: Participare la referendumul prorus de 80% la Lugansk și de 40% la Donețk

spot_img

lugansk-donetsk-referendum

Participarea la referendumul organizat în estul Ucrainei de separatiștii proruși a atins, duminică la amiază, 80% în regiunea Lugansk și 40% în regiunea Donețk, au indicat organizatori ai acestei consultări populare considerate ilegale de către Kiev și Occident.

”Participarea este foarte mare în Lugansk, la unele secții de votare aceasta este de circa 90%. În medie, în regiune rata de participare a depășit 80%”, a declarat liderul ‘Frontului popular’ din Lugansk, Aleksei Cimilenko, citat de Interfax.

În regiunea Donețk, conform aceleiași agenții care citează o sursă a comisiei electorale a autoproclamatei “republici populare Donețk”, au votat în jur de 40% din alegători.

Președintele rus Vladimir Putin a făcut apel săptămâna trecută la susținătorii federalizării Ucrainei din sud-estul acestei țări de a nu organiza acest referendum pentru a permite lansarea unui dialog în vederea detensionării actualei crize, însă militanții separatiști proruși din Donețk și Lugansk au anunțat că nu vor amâna referendumul.

C.A.