3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 8:44
No menu items!

Ucraina nu va permite niciunui “convoi umanitar al lui Putin” să pătrundă pe teritoriul său

spot_img

Anunțul a fost făcut miercuri de ministrul de interne ucrainean, Arsen Avakov

convoi umanitar - ucraina

Ucraina nu va permite “niciunui convoi militar” al președintelui rus Vladimir Putin, destinat regiunilor din Est, răvășite de conflictul dintre armată și separatiștii proruși, să pătrundă pe teritoriul său prin Harkov, a declarat miercuri ministrul de interne ucrainean Arsen Avakov, citat de France Presse.

“Niciun <<convoi umanitar >> al lui Putin nu va trece prin regiunea Harkov” din nord-estul țării controlată de guvernul de la Kiev și anunțată de Moscova drept punct de intrare pe teritoriul ucrainean, a spus Arkov. “O astfel de provocare cinică a agresorului pe teritoriul nostru este inacceptabilă”, a continuat el, pe contul personal de Facebook.

La rândul lui, premierul ucrainean Arseni Iațeniuk a subliniat, cu ocazia unui consiliu de miniștri, că Ucraina nu ar putea accepta acest ajutor “decât în cadrul dreptului internațional și exclusiv prin intermediul Crucii Roșii”.

Cinismul rușilor este fără limite. Mai întâi ne livrează tancuri, lansatoare de rachete Grad, teroriști și bandiți care omoară ucraineni și după aceea apă și sare.

Arseni Iațeniuk
premier, Ucraina

Un purtător de cuvânt al Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR) de la Kiev a declarat pentru AFP că discuțiile privind ajutorul umanitar rusesc în drum spre Ucraina “sunt în curs”. “Multe puncte mai trebuie stabilite între cele două guverne și CICR”, a explicat Andre Loersch. “CICR are nevoie de mai multe detalii cu privire la componența convoiului. Convoiul este pe drum, iar CICR nu a avut încă ocazia să verifice din ce este compus”, a adăugat el.

Sofia Marinescu