24.2 C
București
vineri, 12 august 2022 - 0:28
No menu items!

Ucraina: Ministrul Justiţiei ameninţă cu instaurarea stării de urgenţă

spot_img

ministerul justitiei

Ministrul ucrainean al Justiţiei Olena Lucaci i-a ameninţat luni pe manifestanţii care au ocupat sediul ministerului pe care îl conduce, aflat în centrul Kievului, că va cere instaurarea stării de urgenţă, informează AFP.

Lucaci, care participă la negocierile dintre opoziţie şi preşedintele Viktor Ianukovici, a declarat pentru televiziunea ucraineană că va cere ca negocierile să fie întrerupte în cazul în care clădirea nu este eliberată.

„Voi fi obligată să-i cer preşedintelui ucrainean să oprească discuţiile, dacă clădirea nu este eliberată imediat şi dacă negociatorilor nu li se dă o şansă să găsească o soluţie paşnică la conflict”, a avertizat Lucaci.

Totodată, ea a declarat că va cere Consiliului ucrainean pentru Securitate Naţională „să discute despre intaurarea stării de urgenţă”.

Zeci de manifestanţi radicali au invadat duminică seara sediul ministerului, fără să li se opună rezistenţă. Ei au construit imediat după aceea o baridacă în jurul clădirii, din saci de zăpadă şi gunoaie, potrivit unui jurnalist AFP.

Activişti radicali au spart ferestrele clădirii, Lucaci afirmând că aceştia au provocat o inundaţie în interior, în contextul unor temperaturi glaciale, sediul transformându-se într-un „adevărat patinoar”.

C.A.