21.6 C
București
luni, 29 mai 2023 - 22:42
No menu items!

Ucraina: Mariupol, „cea mai mare catastrofă umanitară” a secolului. BBC: Videoclipuri de pe reţelele de socializare par să arate civili morţi pe stradă

spot_img

Prim-ministrul ucrainean, Denîs Şmîhal, a numit situaţia de la Mariupol ”cea mai mare catastrofă umanitară” de la invazia Rusiei – şi poate cea mai mare catastrofă a secolului, deoarece oraşul-port din sud-est se confruntă cu un bombardament constant din partea forţelor ruse, transmite CNN. În același timp, BBC anunță că a analizat imagini din Mariupol postate pe reţelele de socializare care par să arate civili morţi de-a lungul unei străzi principale.

Vorbind vineri la o conferinţă de presă la Washington, premierul Ucrainei a afirmat că mii de oameni au murit la Mariupol și a adăugat: „Vom vedea atrocităţile teribile când va fi eliberat de ruşi”. 

El a spus că trupele ruse „distrug absolut totul”, inclusiv adăposturile în care stau civilii. 

Se estimează că aproximativ 100.000 de oameni rămân prinşi în Mariupol, de când a fost înconjurat de forţele ruse la 1 martie, potrivit oficialilor ucraineni. Aceştia susţin că peste 20.000 de oameni din oraş au murit în timpul atacului. 

 
BBC a analizat imagini din Mariupol postate pe reţelele de socializare care par să arate civili morţi de-a lungul unei străzi principale.
 
BBC a examinat ultimele înregistrări video pentru a găsi indicii despre ceea ce s-ar fi putut întâmpla. În videoclipurile analizate, BBC a numărat 23 de cadavre.  
 

 Raluca Dan