26.1 C
București
joi, 5 august 2021 - 0:21

Ucraina: Joe Biden i-a solicitat telefonic lui Ianukovici să retragă forțele de ordine din Kiev

spot_img

 Joe Biden

Vicepreședintele Statelor Unite, Joe Biden, l-a contactat telefonic marți pe președintele ucrainean, Viktor Ianukovici, pentru a retrage forțele de ordine de pe străzile Kievului, a anunțat Casa Albă după discuția telefonică dintre cei doi demnitari, potrivit AFP.

Biden și-a exprimat „profunda îngrijorare în legătură cu criza de pe străzile Kievului”, conform președinției SUA și „a lansat un apel președintelui Ianukovici să retragă forțele guvernamentale și să dea dovadă de cea mai mare reținere”.

Washingtonul condamnă violențele, de oriunde ar proveni, dar „guvernul, în special, poartă responsabilitatea de a calma situația”, a adăugat el.

În cadrul aceleiași convorbiri, „vicepreședintele a subliniat urgența unui dialog imediat cu liderii opoziției pentru a răspunde la solicitările legitime ale manifestanților și a elabora propuneri serioase pentru o reformă politică”.

Anterior, Casa Albă lansase un apel direct lui Ianukovici pentru a pune capăt escaladării violențelor sângeroase ce au loc la Kiev, subliniind că recurgerea la forță „nu rezolvă criza” din țară.

C.A.