37 C
București
marți, 5 iulie 2022 - 16:36
No menu items!

Ucraina își plânge morții

spot_img

A vizita cimitirul Krasnopilske în timpul unei înmormântări militare înseamnă a experimenta durerea brutală a războiului dintre Ucraina și Rusia și pierderea celor dragi.Vinerea trecută au fost înmormântați douăzeci și șapte de soldați, iar dintre aceștia, 12 au fost îngropați ca soldați necunoscuți, relatează The Washington Post.

De la începerea războiului, în doar trei luni, au fost înmormântați în cimitirul din Regiunea Dnipropetrovsk 293 de soldați ucrainieni, în timp ce, în 8 ani de război cu separatiștii susținuți de Moscova în regiunea de est Donbas în 2014, au fost îngropați 175 de militari.

Preotul care oficiază înmormântările în cimitirul Krasnopilske, pe nume Povorotny, a declarat că, atunci când se uită la fețele celor îndoliați, poate vedea credința lor în victoria finală, în ciuda pierderilor și durerilor suferite.

„Putin a numit-o operație specială. Înainte de asta, l-au numit război civil”, a spus Povorotny, ținând o mână peste crucea de lemn care îi atârna de gât. „Pentru noi, este un adevărat război de independență.”

https://www.washingtonpost.com/video/world/ukraines-fallen-soldiers-laid-to-rest-in-a-cemetery-that-grows-by-the-day/2022/06/08/d63cf869-aa6d-43d1-8ae6-87c643e614de_video.html

D.Constantin