3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 2:02
No menu items!

Ucraina: Insurgenţi proruşi au preluat controlul primăriei din Kostiantinivka. Primarul oraşului Harkov a fost grav rănit – UPDATE

spot_img

 ucraina trupe

Insurgenţi înarmaţi proruşi au preluat controlul, luni dimineaţa, asupra primăriei din Kostiantinivka, un oraş cu 80.000 de locuitori din estul Ucrainei, a constatat un jurnalist, informează AFP.

UPDATE – Primarul prorus al orașului ucrainean Harkov a fost grav rănit

Primarul prorus al oraşului Harkov, din estul Ucrainei, Ghennadi Kernes, a fost rănit grav, luni, într-un “atentat” comis de persoane necunoscute, a anunţat primăria.

“Primarul a fost lovit de gloanţe în spate. Urmează să fie operat. Medicii luptă pentru viaţa lui”, a anunţat primăria fără alte precizări.

Primarul se afla pe bicicletă în momentul atacului, potrivit unor membri ai anturajului acestuia. El a fost plasat sub control judiciar, în martie, de către un tribunal de la Kiev, într-un caz de răpire şi aplicarea torturii, dar îşi păstra funcţia.

 

Aproximativ 20 de bărbaţi înarmaţi şi purtând uniforme fără însemne asigurau paza în faţa primăriei din in Kostiantinivka, un oraş cu 80.000 de locuitori situat la 70 de kilometri nord de Doneţk, capitala regională. În faţa clădirii pe care a fost înălţat un drapel al “Republicii Doneţk”, militanţii construiau baricade.

C.A.