1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 9:01
No menu items!

Ucraina îşi suplimentează trupele la frontierele cu Rusia şi Transnistria

spot_img

Guvernul ucrainean a argumentat că e necesară oprirea combatanţilor separatişti care încearcă să pătrundă pe teritoriul ucrainean

garda nationala ucraina

Armata ucraineană a decis suplimentarea trupelor şi a echipamentelor de luptă la frontiera cu Rusia şi la graniţa cu regiunea separatistă moldoveană Transnistria, anunţă Mikola Litvin, şeful Serviciului ucrainean pentru protejarea frontierelor, citat de agenţia Bloomberg.

Guvernul ucrainean a decis trimiterea de echipamente militare suplimentare la frontiera cu Rusia, argumentând că este necesară oprirea combatanţilor separatişti care încearcă să pătrundă pe teritoriul ucrainean, potrivit Bloomberg.

Potrivit lui Mikola Litvin, Administraţia de la Kiev a început să trimită personal suplimentar şi echipamente militare şi la frontiera cu Republica Moldova, doar pe segmentul regiunii separatiste Transnistria, unde sunt staţionaţi militari ruşi.

Confruntări militare au avut loc în ultimele zile la frontiera dintre Ucraina şi Rusia, între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi proruşi. Potrivit autorităţilor ucrainene, bilanţul schimburilor de focuri din această zonă este de 12 morţi.

R.D.