7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 7:37
No menu items!

Ucraina: Forțele de ordine au înlăturat baricadele din Piaţa Independenţei din Kiev

spot_img

ucraina proteste

Forţele de ordine ucrainene au trecut miercuri de baricadele plasate de manifestanţii proeuropeni care ocupă piaţa Independenţei din Kiev și care cer demisia guvernului Azarov și a președintelui Viktor Ianukovici, relatează AFP și Associated Press.

La operațiune au participat sute de polițiști, care au întâmpinat rezistență din partea demonstranților atunci când au încercat să distrugă baricadele ridicate de aceștia.

Protestatarii au scandat ‘Rușine!’ și ‘Vom rămâne aici!’, în timp ce forțele de ordine încercau din nou să le distrugă baricadele.

În pofida asaltului poliţiei ucrainene, peste 10.000 de persoane au venit miercuri dimineaţă în Piaţa Independenţei din Kiev, care a demolat, cu câteva ore înainte, baricadele opoziţiei proeuropene.

Mii de persoane s-au alăturat manifestanţilor din piaţa centrală din Kiev, potrivit unui jurnalist al AFP aflat la faţa locului, în timp ce postul de televiziune 5 Kanal avansa cifra de 15.000 de manifestanţi în jurul orei 04.15 GMT (06.15 ora României).

Din 21 noiembrie, Kievul de află sub presiunea unor manifestații, după ce guvernul ucrainean a anunțat că suspendă negocierile pentru semnarea Acordului de asociere la UE, cu numai câteva zile înaintea Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius (28-29

C.A.