16.7 C
București
luni, 29 mai 2023 - 5:19
No menu items!

Ucraina, dispusă să elibereze prizonieri de război ruşi pentru ucrainenii răniţi în Azovstal

spot_img

Ucraina a propus Rusiei să elibereze prizonieri de război ruşi în schimbul evacuării soldaţilor ucraineni răniţi din oţelăria Azovstal din Mariupol, asediată, a declarat vicepremierul ucrainean, Iryna Vereshchuk, potrivit CNN.

Vereshchuk a precizat că nu există încă un acord şi că sunt în curs de desfăşurare negocieri cu privire la această propunere.

„Deocamdată, este imposibil să ridicăm blocada de la Azovstal prin mijloace militare. Apărătorii Azovstalului nu se vor preda prizonieri. Este demn de respect. Ruşii nu vor să audă de extracţie. Aceasta este o realitate, dar, venind din partea ruşilor, nu este surprinzător”, a scris ea pe Facebook.

Ea a afirmat că guvernul lucrează la diferite opţiuni pentru a scoate soldaţii ucraineni din Azovstal, dar că niciuna dintre opţiuni nu este „ideală”.

 „Nu căutăm o opţiune ideală, ci una funcţională”, a declarat Vereshchuk.

Regimentul Azov a publicat, miercuri dimineață, o serie de fotografii cu militari ucraineni răniți, ascunși sub combinatul siderurgic Azovstal din Mariupolul asediat de forțele ruse. Fotografiile au fost însoțite de un nou apel pentru salvarea acestora.

                                                                                                                Adina Silav