2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 5:41
No menu items!

Ucraina continuă concentrarea de trupele la frontiera cu Rusia; NATO și Pentagonul dezinformează

spot_img

ucraina trupe

Ucraina continuă să-și concentreze trupe la granița cu Rusia, unde a desfășurat deja 15.000 de militari, a declarat joi ministrul rus adjunct al apărării, Anatoli Antonov, adăugând că, în același timp, NATO derulează o creștere a grupării sale în Europa de Est, potrivit Reuters și RIA Novosti.

Continuă concentrarea forțelor armatei ucrainene la frontiera cu Rusia. În zona de graniță, a fost deja desfășurată o grupare de 15.000 de militari. A fost reluată recrutarea în armată

Ministrul rus adjunct al apărării, Anatoli Antonov

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că Rusia și-a retras trupele de la frontiera cu Ucraina și acestea se află acum dislocate în locul în care desfășoară exerciții regulate.

Oficiali ai NATO și SUA au replicat că „nu există nicio dovadă că poziția trupelor ruse de-a lungul frontierei cu Ucraina s-ar fi schimbat”.

În acest context, Ministerul rus al Apărării a făcut joi apel la NATO și Pentagon să renunțe „la inducerea cinică în eroare” a comunității internaționale cu privire la situația reală a situației de la granița cu Ucraina, a declarat Antonov, în conferința de presă amintită.

„Facem apel la ,,reprezentanții oficiali’ ai NATO și Pentagonului să renunțe la dezinformarea cinică a comunității internaționale în ceea ce privește situația reală de la granița ruso-ucraineană”, a insistat ministrul rus adjunct al apărării.

C.A.