3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 8:47
No menu items!

Ucraina confirmă pătrunderea pe teritoriul său a unei coloane militare provenind din Rusia

spot_img

Deplasarea a fost observată de la postul de frontieră rus de la Donețk

ucraina - trupe rusesti

Ucraina a confirmat vineri pătrunderea unei coloane militare ruse pe teritoriul său printr-un punct de trecere al frontierei controlat de separatiștii proruși în Est, eveniment semnalat joi seară de jurnaliștii britanici, relatează AFP.

“O coloană militară rusă a trecut frontiera prin punctul de trecere de la Izavarine”, a declarat pentru AFP Oleksii Dmitrașkivski, un purtător de cuvânt al operațiunii militare ucrainene din estul țării.

“Nu dispunem de informații privind numărul de vehicule din acest convoi”, a adăugat el.

Publicațiile The Telegraph și The Guardian au relatat anterior că un convoi militar rus — format din 23 de vehicule blindate de transport de trupe, cisterne cu benzină și alte vehicule logistice cu numere de înmatriculare militare rusești — a traversat frontiera joi, înainte de ora locală 22.00.

Deplasarea a fost observată de la postul de frontieră rus de la Donețk, aflat de cealaltă parte a frontierei față de cel ucrainean de la Izavarine.

Tot pe la postul de frontieră de la Donețk, oraș rus care are aceeași denumire ca orașul ucrainean controlat de separatiștii proruși, urmează să treacă și convoiul umanitar rus controversat care este destinat populației din estul Ucrainei ce a avut de suferit de pe urma luptelor din regiune.

Jurnaliștii AFP au văzut și ei vineri dimineață de partea rusă a frontierei o coloană de zeci de vehicule blindate de transport de trupe care se îndreptau spre postul de frontieră de la Donețk, relatează agenția națională de știri franceză.

C.A.