9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 2:10
No menu items!

Ucraina: Bilanţul oficial a ajuns la cel puţin 28 de morţi. Radicalii resping armistițiul

spot_img

 ucraina proteste 1

Numărul victimelor în urma reluării violențelor între manifestanți și poliție la Kiev a crescut la 28 de morți, conform unui bilanț reactualizat joi, a anunţat Ministerul ucrainean al Sănătăţii.

„De la reluarea confruntărilor, 28 de persoane au murit”, se menționează într-un comunicat al ministerului, în care se arată că 445 de persoane au solicitat asistența medicilor în urma violențelorde la Kiev.

Printre persoanele spitalizate figurează 88 de polițiști, șase jurnaliști, patru copii și doi rezidenți străini. Conform unor informații anterioare, una din persoanele rănite spitalizate are cetățenie rusă.

Pe de altă parte, Ministerul de Interne a evocat cifra de 800 de răniți.

Potrivit Ministerului ucrainean al Sănătăţii există informaţii cu privire la noi ciocniri în pofida armistiţiului. Protestatarii şi poliţia din centrul Kievului aruncă unii în alţii cu fumigene şi grenade asurzitoare.

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a anunțat un „armistițiu” cu opoziția, însă forțele radicale din rândul opozanților nu au dorit să se conformeze acestei înțelegeri.

În acest sens, liderul mișcării radicale „Pravîi sector” („Sectorul de dreapta”), Dmitri Iaroș, a precizat pe pagina sa Facebook că el nu a semnat nimic cu guvernul și că formațiunea sa nu va respecta niciun fel de „armistiții false”, adăugând că „cineva acolo sus vrea să oprească revolta populară pe calea proclamării unui armistițiu fals”, dar nu intenționează să respecte condițiile cu care inițial a fost de acord.

C.A.