3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 0:20
No menu items!

Ucraina: Avioane americane au adus la Harkov un transport de arme, între care două LAROM, fabricate în România

spot_img

Poroșenko a declarat că state membre NATO s-au arătat dispuse să furnizeze țării sale arme de înaltă precizie pentru ca armata ucraineană să poată lupta împotriva separatiștilor proruși

 avion militar sua

Două avioane de transport militar americane de tipul Hercules au adus marți la Harkov două sisteme LAROM (sistem de rachete cu lansare multiplă), fabricate în România, și un sistem spaniol Teruel-3 destinate armatei ucrainene, informează agenția de presă ITAR-TASS, citând surse din rândul rebelilor.

Din cele două avioane-cargo sosite la Harkov, un important centru industrial din nord-estul Ucrainei, controlat de autoritățile de la Kiev, au fost descărcate o cantitate mare de muniție pentru armamentul adus. Ulterior, lansatoarele de rachete multiple au pornit pe o rută ocolitoare în direcția Starobelsk, notează agenția rusă de presă.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat într-un interviu acordat sâmbătă postului BBC că state membre NATO s-au arătat dispuse să furnizeze țării sale arme de înaltă precizie pentru ca armata ucraineană să poată lupta împotriva separatiștilor proruși. Ulterior, consilierul președintelui Poroșenko, Iuri Luțenko, a scris pe pagina sa de Facebook că SUA, Franța, Italia, Polonia și Norvegia vor livra Ucrainei arme și vor trimite consilieri militari care vor ajuta armata ucraineană.

La solicitarea agenției Reuters de a confirma informația, oficiali din ministerele apărării din Italia, Polonia și Norvegia au negat că guvernele lor ar intenționa să furnizeze arme Ucrainei, iar un responsabil american a dezmințit la rândul său un astfel de acord.

C.A.