6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 20:31
No menu items!

Ucraina a semnat astăzi acordul de asociere cu UE – partea politică – UPDATE

spot_img

Kiev

UPDATE

Componenta politică a Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană (UE) și Ucraina a fost semnată vineri, cu prilejul summitului liderilor europeni de la Bruxelles, marcând astfel susținerea europeană față de noile autorități de la Kiev.

Ucraina va semna astăzi partea politică a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, iar ceremonia este programată pentru această dimineaţă, transmite publika.md.

„Astăzi vom semna un acord politic care va aduce Ucraina mai aproape de UE. Aceasta este alegerea democratică pe care a făcut-o Ucraina. Este intenţia noastră fermă de a semna celelalte părţi ale acordului, în timp util. Europa se angajează să ajute Ucraina să-şi consolideze suveranitatea teritorială şi independenţa”, a declarat, vineri, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Premierul de la Kiev, Arseni Iaţeniuk, a fost împuternicit să îşi pună semnătura pe document, alături de cea a altor 30 de lideri ai blocului comunitar, printre care preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, şi şeful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Partea economică va fi însă semnată mai târziu. În luna noiembrie a anului trecut, preşedintele demis al Ucrainei, Victor Ianukovici, a refuzat să semneze acordul în favoarea unor legături mai strânse cu Rusia.

C.A.